На Алеї Небесної Сотні встановлено Дзвін Гідності (фото)

На Алеї Небесної Сотні встановлено Дзвін Гідності (фото)

Сьогодні на території майбутнього Меморіалу Героїв Небесної Сотні, по вулиці Інститутській, встановлено Дзвін Гідності. Про це повідомили на сторінці Міністерства у справах ветеранів.


«Дзвін встановлений на честь Героїв Небесної Сотні та всіх українців, які виборювали незалежність і свободу країни. Він має свою унікальну жалобну і водночас урочисту тональність», — повідомив Ігор Пошивайло, генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності.



Першими вдарили у Дзвін рідні загиблих Героїв Небесної Сотні.



Автор концепції — Олександр Бриндіков, дизайнер Національного музею Революції Гідності. Дзвін виготовлений руками Сергія Назаревича. Свого часу він створив Дзвін пам’яті, встановлений на території Міністерства оборони України, де щодня лунає на честь загиблих у російсько-українській війні.


Дзвін створено зусиллями Міністерства культури та інформаційної політики, Українського інституту національної пам’яті, Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності та благодійників.