На борту затриманого біля Гібралтару танкера є українці, — "ВВС"

На борту затриманого біля Гібралтару танкера є українці, — "ВВС"

На борту іранського танкера, який затримали біля Гібралтару, серед членів екіпажу є українці. Загалом, на борту танкера — 28 членів екіпажу, здебільшого громадяни Індії, а також кілька з Пакистану та України, повідомляє «Reuters», з посиланням на представника влади Гібралтару, пише «ВВС».




[caption id=«attachment_133772» align=«alignnone» width=«660»] Фото: «REUTERS»[/caption]

Нагадаємо, що нафтовий танкер «Grace 1», який прямував до Сирії, затримали портові служби Гібралтару і британські морські піхотинці в четвер, 4 липня.

Влада заморської території Великої Британії вважає, що танкер віз сиру нафту на нафтопереробний завод Баніяс у Сирії, що є порушенням санкцій, запроваджених ЄС та США.

Мохсен Резаї, голова Ради доцільності, що є дорадчим органом верховного лідера Ірану аятоли Алі Хаменеї, написав у Twitter: «Якщо Британія не звільнить іранський танкер, обов’язком влади буде захопити британський танкер».

Як повідомив головний міністр Гібралтару Фабіан Пікардо, операцію з затримання танкера провели портові та правоохоронні служби Гібралтару. Допомогу їм надавали сили королівської морської піхоти.

Станом на п’ятницю, 5 липня, поліція та митники залишаються на борту танкера для продовження розслідування, але морських піхотинців на борту більше немає, повідомляє «Reuters».