На чому прилітав до Львова та що зараз з літаком Папи Римського Івана Павла II

На чому прилітав до Львова та що зараз з літаком Папи Римського Івана Павла II

2 травня християни усього світу святкують найбільше свято року «Великдень»!

У величне свято згадаємо, ще одну важливу подію у Львові, яка сталась у 2001 році. З 23–27 червня 2001 року Україну з офіційним візитом відвідав Папи Івана Павла ІІ.

На чому прилітав Папа Римський в Україну зокрема до Львова, про особливу назву літака та що відбулось з літаком після надзвичайно особливих рейсів розберемось по порядку.

Візит до Львова Папи Івана Павла ІІ відбувався з 25 по 27 червня. Та cпершу 23 червня Папа Римський відвідав столицю України, де вже згодом літак «Boeing 737-300» з бортовим номером UR-GAH виконав рейс «Київ–Львів» після якого, Папа Римський почав свій візит у місто Лева.

Особливий борт був також, що мав власне ім’я «Мауглі», яке було розташоване на фюзеляжі біля кабіни літака. Ім’я борту придумав хлопчик з Чернігова, запропонувавши назву, яка є досить співзвучною з назвою авіакомпанії «МАУ».

Також важливу роль даний літак відіграв і на авіаринку. Прийшовши у 1999 році літак став першим бортом такого типу в авіакомпанії та першим на пострадянському просторі. Тож сміло можна сказати, що даний лайнер ознаменував вихід української авіації з кризи.

Після особливих рейсів літак на борту якого був Папа Римський продовжив активно виконував рейси та перевозив пасажирів з міста Львова зокрема.

Та у 2017 році авіакомпанія прийняла рішення вивести з флоту літаки типа «Boеing 737-300» та «Boeing 737-500». Тож восени 2017 року «Мауглі» з його «колегами» були виведенні з флоту перевізника.

Та вже у вересні 2018 року літак знову прилетів до Львова, але вже без назви, з іншим бортовим номером та логотипом компанії. У продовж інших років літак виконував рейси, як в Україні, так і закордоном.

За даними сайту Flightradar24 7 квітня 2021 року літак здійснив посадку у столичному аеропорту імені Сікорського. Тож літак Папи Римського продовжує літати та бути в строю!