На Київщині судитимуть пару живодерів, які заморили голодом 20 тварин (фото)

На Київщині судитимуть пару живодерів, які заморили голодом 20 тварин (фото)


















На Київщині судитимуть зловмисників Яну Майбороду та Вадима Лобко, які обвинувачуються у жорстокому поводженні з тваринами, що призвело до їх загибелі, пише «Київ Оперативний», з посиланням на пресслужбу столичної прокуратури.


Установлено, що 21-річна жінка та 30-річний чоловік, з 2017 року, через платформу онлайн-оголошень в мережі «Інтернет», під приводом надання постійного прихистку тваринам, брали до свого помешкання тварин: котів та собак, які їм віддали люди під піклування та утримання.


Проживаючи в орендованому будинку, в одному із сіл Баришівського району, зловмисники нехтуючи як існуючими загальнолюдськими моральними правилами так і нормами поведінки по відношенню до тварин, тривалий час позбавляли котів та собак їжі та води, що в подальшому призводило до їх виснаження та загибелі.



[caption id=«attachment_139528» align=«alignleft» width=«194»] Фото: «Київ Оперативний»[/caption]



У результаті протиправних дій, зловмисників, з жовтня по листопад 2018 року, у будинку останніх виявлено більше 20 трупів тварин, причиною смерті яких відповідно до висновку експертів стала «аліментарна дистрофія», яка також є фактором, що спричинив страждання тварин перед смертю від голоду та спраги.


За процесуального керівництва Баришівського відділу Бориспільської місцевої прокуратури досудове розслідування завершено. Відносно вказаних осіб обвинувальний акт за ч. 3 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене умисно, з корисливих мотивів, вчинене групою осіб, що призвело до загибелі більше двадцяти тварин) скеровано до суду.


Санкція статті передбачає максимальне покарання у виді позбавлення волі на термін до 8 років.