На Львівщині чиновник РДА продав чужу квартиру

Квартира на момент здійснення незаконної оборудки мала законного власника

На Львівщині чиновник РДА продав чужу квартиру

На Львівщині правоохоронці повідомили про підозру державному реєстратору, причетному до незаконного заволодіння квартирою у Львові.

Як повідомляє Нацполіція Львівської області, зловмисника, чиновника однієї з райдержадміністрацій у Львівській області, викрили оперативники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з слідчими.

У 2020 році державний реєстратор, з метою одержання неправомірної вигоди, підробив заяву щодо реєстрації права власності на квартиру у Львові та в подальшому, використовуючи підроблені документи, безпідставно зареєстрував право власності на помешкання за зловмисником, котрий, заволодівши квартирою, одразу продав її, привласнивши більше 1 мільйона 200 тисяч гривень. При цьому квартира на момент здійснення незаконної оборудки мала законного власника.

Правоохоронці повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України та ч. 3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — позбавлення волі на термін від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

квартираРДАнерухомістьреєстратор