На Львівщині чоловік вигадав шахрайську схему привласнення меду

Зловмисник може сісти за грати на кілька років

На Львівщині чоловік вигадав шахрайську схему привласнення меду

На Львівщині 55-річний мешканець одного з сіл Червоноградського району у шахрайський спосіб заволодів медом у двох мешканців Золочівщини – жінки віком 72 роки та 36-річного чоловіка.

Як повідомили у Нацполіції Львівщини, в обох випадках зловмисник запропонував пасічникам придбати у них мед нібито для подальшої реалізації за кордоном. При цьому, мед він забирав у потерпілих відразу після досягнення усної домовленості, а гроші за нього обіцяв віддати після реалізації.

Розцінки на товар сторони визначали індивідуально. Так, жінка-пасічниця передала «заготівельнику» 140 кілограмів меду на загальну суму майже 22 тисячі гривень, а чоловік – 414 кілограмів меду, вартість якого, за домовленістю, становила 27 тисяч гривень.

В подальшому ні пасічник, ні його колега не отримали від «підприємця» ні грошей, ні самого меду. Зрозумівши, що стали жертвами шахрайства, вони звернулись по допомогу в поліцію.

Читайте також: жителька Тернопільщини стала жертвою львівського шахрая.

Досудові розслідування у кримінальних провадженнях, що проводились за ч.1 та ч.2 ст.190 (Шахрайство) ККУ, завершені. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченому - позбавлення волі на строк до трьох років.

 

шахрайствоНовини ЛьвівНовини Українимедпасічник