На Львівщині суд засудив переселенця-ухилянта, який під час війни почав сповідувати нову віру

Чоловік з Харкова

На Львівщині суд засудив переселенця-ухилянта, який під час війни почав сповідувати нову віру

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області засудив переселенця із Харкова отримав три роки позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Про це стало відомо з даних судового реєстру.

Наприкінці березня 2022 року військовозобов’язаний переїхав із Харкова на Львівщину з метою реабілітації від алкогольної залежності. Після курсу лікування мав намір працевлаштуватися, однак у селі Ременів Львівської області військові вручили йому повістку. Чоловік успішно пройшов медичну комісію і був визнаний придатним до військової служби.

Обвинувачений написав заяву про відмову її проходити, чим порушив процес комплектування Збройних сил України під час мобілізації.

У суді чоловік зізнався, що не готовий йти воювати, бо боїться.

Обвинувачений повідомив, що вже під час реабілітації у Львівській області почав сповідувати віру «Нове покоління», яка забороняє брати участь у військових діях. Просив суд не призначати суворе покарання.

Представник органу пробації заявив, що обвинувачений має середній ризик вчинення повторного кримінального правопорушення та середній ризик небезпеки для суспільства. 

Читайте також: на Львівщині «пастор-проповідник» переправляв чоловіків за кордон

Суд визнав винним чоловіка у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України та призначити йому покарання у виді трьох років позбавлення волі.

судвироквійнаРФРосіяухилянтпереселенець вирок суду