На Львівщині для переселенців та учасників АТО діє проект «Рука допомоги»

На Львівщині для переселенців та учасників АТО діє проект «Рука допомоги»

Сьогодні, 30 листопада, відбувся круглий стіл «Економічна та соціальна підтримка сімей в тому числі ВПО та учасників АТО в обласних програмах 2018 року». В межах заходу присутніх ознайомили із програмами підтримки – проектом «Рука допомоги» та програмою конкурентоспроможності Львівської області. Про це інформує прес-служба ЛОДА.



Начальник управління з питань праці та сімейної політики департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Уляна Дорош розповіла про можливості та умови участі членів малозабезпечених сімей та внутрішньо-переміщених осіб у проекті «Рука допомоги». Також Уляна Дорош наголосила на здобутках проекту та заохотила присутніх скористатись програмою підтримки.


«В межах проекту працевлаштовано 159 осіб та 22 особи беруть участь у громадських роботах. 14 осіб з числа малозабезпечених та внутрішньо-переміщених осіб вже отримали фінансову допомогу на започаткування власної справи та реалізації власної ідеї. Тобто вже є ті проекти, які успішно реалізуються у нас на Львівщині. Якщо є ідея, мрія, то є багато засобів і людей, які можуть вам в цьому допомогти. Ми завжди відкриті допомогти та порадити у реалізації ваших задумів», - наголосила Уляна Дорош.


Про можливості для учасників АТО розповів начальник управління промисловості та підприємництва департаменту економічної політики Львівської ОДА Андрій Кісера.


«Одним із завдань програми підвищення конкурентоспроможності Львівської області є підтримка підприємницьких ініціатив учасників АТО. Департамент економічної політики за обласні кошти відшкодовує відсоткову ставку за кредитами отриманими учасниками АТО. Для прикладу, якщо учасник АТО взяв кредит у банківській установі під 21 %, департамент відшкодовує відсоткову ставку в розмірі 14 %. Тобто фінансове навантаження, яке лягає на учасника АТО, складає різницю тобто 7 %», - розповів Андрій Кісера.


Скористатись програмою підвищення конкурентоспроможності можуть учасники АТО, які є фізичними особами-підприємцями та зареєстровані і фактично проживають на території Львівської області. Обмежень для участі в Програмі для учасників АТО по досвіду діяльності  на ринку немає.


Зазначимо, що детальнішу інформацію щодо участі у програмах можна дізнатись у департаменті соціального захисту та департаменті економічної політики Львівської ОДА.