На Львівщині два прикордоннники відмовилися від хабаря (фото)

На Львівщині два прикордоннники відмовилися від хабаря (фото)

Офіцери внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби задокументували дві спроби надання неправомірної вигоди прикордонникам Мостиського загону. Обидва випадки були зафіксовані в пункті пропуску «Шегині». Про це інформує прес-служба ДПСУ.

Один з хабародавців намагався за гроші «домовитись» про сприяння у безперешкодному пропуску на виїзд з України до Республіки Польща. Такі дії чоловік вчинив, оскільки під час прикордонного контролю на нього спрацювала база даних. Охоронці кордону встановили, що наш співвітчизник є боржником і відносно нього діяла заборона виїзду за межі держави. Аби все ж таки перетнути кордон чоловік запропонував 500 польських злотих.

Ще один громадянин України запропонував інспектору прикордонної служби 100 євро. За неправомірну вигоду він хотів отримати сприяння в пропуску через кордон двох неповнолітніх дітей, на яких у матері не було нотаріально завіреної згоди від батька.

В обох випадках прикордонники від неправомірної вигоди відмовились, а співробітники внутрішньої та власної безпеки по Мостиському прикордонному загону направили відповідні повідомлення до підрозділів поліції у Львівській області.

Наразі, слідчі оперативні групи проводять невідкладні слідчі дії.