На Львівщині правоохоронці виявили 3129 фактів порушення карантинних вимог

На Львівщині правоохоронці виявили 3129 фактів порушення карантинних вимог

Правоохоронці Львівщини, спільно з представниками органів місцевого самоврядування та працівниками Держпродспоживслужби, проводять рейди з метою перевірки дотримання карантинних обмежень у Львові та області. Про це інформує Поліція Львівської області.

Поліцейські проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу з керівниками суб’єктів господарювання і перевізниками, а якщо порушники не реагують на зауваження, притягують їх до передбаченої Законом відповідальності.

З 1 листопада  поліцейські Львівщини склали 386 адміністративних протоколів за ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення.

Санкція статті передбачає покаранняштраф на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних доходів громадян, на посадових осібвід двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З 11 березня 2020 року правоохоронці  Львівщини виявили 3129 фактів порушення карантинних вимог та склали адмінпротоколів:
на підприємців (кафе, ресторани, бари та інші)292;
на перевізників559;
на посадових осіб ринків26.

«Нагадаю, що наша область та місто Львів віднесені до так званої  «помаранчевої» епідеміологічної зони, а  два райони, Сокальський та Пустомитівськийдо «червоної». Тож ми закликаємо усіх громадян користуватись засобами індивідуального захисту, а суб’єктів господарювання та перевізниківсуворо дотримуватися карантинних обмежень.

Поліцейські у складі мобільних груп й надалі проводитимуть рейди для виявлення фактів порушень карантину і активна фаза цих перевірок припадає на найближчі вихідні»,зазначив заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області капітан поліції Дмитро Міхалець.