На Львівщині судили контрактника, який залишив військову службу

На Львівщині судили контрактника, який залишив військову службу

Яворівський районний суд Львівської області виніс вирок контрактнику, який прослужив майже п'ять років та самовільно залишив військову частину. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень, пише Status quo


14 жовтня 2011 року обвинувачений уклав контракт про проходження військової служби у Збройних Силах України. А 1 лютого 2012 року молодшого сержанта зарахували до списків особового складу військової частини - польова пошта В4680.


Після майже п'яти років служби - 10 жовтня 2016 року він самовільно залишив місце служби та перебував за місцем свого проживання до 14 вересня 2017 року, коли добровільно з'явився у військову частину і згідно наказу командира військової частини був звільнений в запас.


В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю та пояснив? що в період з 10.10.2016 року по 14.09.2017 року перебував за місцем свого проживання у зв'язку із сімейними обставинами. Просив застосувати до нього ст.2 Закону України «Про амністію у 2016 році», оскільки брав участь в антитерористичній оперіції і являється учасником бойових дій.


Суд визнав атовця винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.407 КК України, та призначив покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Проте звільнив від відбування призначеного покарання на підставі статті 2 Закону України «Про амністію у 2016 році».