На Львівщині судитимуть чоловіка, що знущався над співмешканкою

На Львівщині судитимуть чоловіка, що знущався над співмешканкою

Прокурори Сколівщини передали до суду справу щодо домашнього насильства здійснюваного чоловіком із села Хащованя. Про це розповіли у пресслужбі прокуратури Львівської області.

Йдеться про 35-річного мешканця Сколівського району с. Хащованя, який вчиняв над 26-річною співмешканкою психологічне насильство.

«Чоловік лаявся, ображав та погрожував своїх цивільній дружині, що, зрештою, викликало у неї страх за свою безпеку, спричинило емоційну напруженість, втому, негативні переживання та призвело до психологічних страждань. Зазначимо, що у період грудня–липня цього року, чоловік уже не раз притягувався до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУпАП (домашнє насильство), однак, належних висновків не зробив та продовжив знущатись над своєю жертвою», — повідомили у прокуратурі.



Відтак, такі дії фігуранта кваліфіковано як кримінальне правопорушення, передбачене ст. 126-1 КК України.

На цей час досудове розслідування завершено, а обвинувальний акт скерований прокурорами Сколівського відділу Стрийської місцевої прокуратури до місцевого суду.

У разі доведення вини, максимальний термін покарання, який йому загрожуватиме — 2 роки позбавлення волі.

«Якщо ви стали жертвою домашнього насильства або вам відомі такі факти, негайно звертайтесь у поліцію за телефоном «102» або на національну «гарячу лінію» з протидії насильству 1547», — додали у прокуратурі.