На Львівщині жертвами «кишенькових» крадіїв стало 449 людей, — поліція

На Львівщині жертвами «кишенькових» крадіїв стало 449 людей, — поліція

Від початку року до поліції Львівщини надійшло 449 повідомлень про так звані «кишенькові» крадіжки (злочин, передбачений ст. 185 (крадіжка) КК України). З них розкриті — 219, за іншими — тривають досудові розслідування. Такі дані озвучили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

Щоб не поповнювати ряди сумної статистики, пропонуємо запам’ятати кілька простих правил, застосовуючи які, ви значно ускладните життя зловмисникам, котрі полюють на Ваші сумочки та гаманці.

Отже, улюблені місця «роботи» кишенькових злодії можна визначити так — «місця скупчення людей».

Це: вокзали, громадський транспорт, площі туристичних місць, кінотеатри, кафе та ресторани. Словом, будь-яке місце, де до потенційної жертви можна підійти впритул, не викликаючи підозр.

Крадуть злодії переважно все, що можуть, але перевагу віддають гаманцям з грошима та кредитними картками та мобільним телефонам — згідно поліцейської статистики, найчастіше потерпілі заявляють про крадіжку саме цих речей.

Визначити кишенькового злодія серед натовпу насправді неможливо — ним може виявитись і чоловік, і жінка, як старшого віку так і зовсім молоді, вони можуть працювати в парі, поодинці й справляти враження абсолютно законослухняних громадян.

Дієвим способом убезпечитись від кишенькової крадіжки є лише вжиті особисто Вами заходи і про них необхідно пам’ятати завжди:


Якщо Ви помітили кишенькового злодія, краще за все, не привертаючи уваги, повідомити про це поліцейських. Якщо злодій збирається викрасти у людини майно й ніхто окрім Вас цього не помічає, приверніть до цієї події увагу оточуючих. Якщо ж кишеньковий злодій вже скоїв крадіжку, необхідно повідомити про це на оперативну лінію «102».

При цьому варто:

 За матеріалом © Головного управління Національної поліції у Львівській області