На посаду у львівській митниці повернули колишнього хабарника

На посаду у львівській митниці повернули колишнього хабарника

Колишній державний інспектор відділу митного оформлення поста «Краківець» Львівської митниці Юрій Товт повертається на посаду. Кілька років тому він був засуджений за отримання неправомірної вигоди в сумі 200 доларів. Про це повідомив «Високий Замок».

Як переконують у Львівській митниці, після вироку за хабар Юрій Товт призначений на посаду Заступника начальника управління відділу мобільних сканувальних систем управління технічних засобів митного контролю Львівської митниці.

Нагадаємо, Яворівський районний суд, у 2015 році, визнав Товта винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого за отримання хабаря. Суд призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що нараховує суму 25 500 гривень. Окрім того, суд позбавив його права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на рік.

Після звільнення з митних органів Товт отримував дохід від підприємницької діяльності. Він також працював на посаді помічника-консультанта народного депутата ВР. Опісля — подав документи на конкурс  вакантних посад на митниці та був призначений на Закарпаття. Там Товт деякий час працював старшим зміни на митному посту «Тиса» у Чопі.

Крім того, Юрій Товт є у реєстрі корупціонерів НАЗК. І от у лютому 2021 року засуджений митник отримує посаду у Львівській митниці, де його раніше ловили на хабарі.