На пилорамі Львівщини було знайдено нечіпований кругляк (фото, відео)

На пилорамі Львівщини було знайдено нечіпований кругляк (фото, відео)

Вчора, 14 серпня, представниками ДП Жовківського лісового господарства, СБУ та Національна поліція здійсненили рейд на одну із пилорам у Жовківському районі. Про його результати повідомляє голова ГО «Варта 1», Ігор Зінкевич, з посиланням на свідчення жовківчанина Ігора Муравського.

Відтак, на хуторі Білий Ліс, що поблизу села Туринки, на якому проводилась порізка деревини (нечіпованої), побачивши прибулих, двоє працівників почали з поспіхом покидати пилораму, «прихопивши» й підводу, навантажену пиломатеріалами.

Оглянувши місце, члени комісії побачили нечіпований ліс кругляк, пиломатеріали. На вимогу працівників поліції і працівника Жовківського лісгоспу показати ордер на деревину, їм у грубій формі було відмовлено. Далі були погрози та образи. Тож, представник лісової охорони повідомив про інцидент на номер 102 й викликав слідчо-оперативну групу.

Однак, конфлікт не стих — на місце ймовірного злочину приїхали власники пилорами і у грубій формі погрожували членам комісії.

Учасники рейду просять керівництво правоохоронних органів взяти цю ситуацію під особистий контроль та, у подальшому, здійснювати спільні перевірки всіх пилорам області, на предмет незаконної вирубки й реалізації деревини і лісопродукції.