На Рівненщині провели 18 "бурштинових" обшуків майже на 30 тисяч доларів США (фото)

На Рівненщині провели 18 "бурштинових" обшуків майже на 30 тисяч доларів США (фото)

Вчора, 29 грудня, слідчі слідчого управління за оперативного супроводу працівників Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області провели 16 санкціонованих обшуків на території Володимирецького району та два — в обласному центрі згідно судової ухвали. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської облдасті.


«До проведення слідчих дій були залучені спецпризначенці КОРДу, працівники підрозділу тактико-оперативного реагування Управління патрульної поліції в Рівненській області та оперативного штабу. Із метою документування організованої злочинної групи, виявлення та вилучення знаряддя або майна, здобутого злочинним шляхом, зокрема бурштину-сирцю, інших речей та документів правоохоронці провели обшуки житлових, нежитлових приміщень та транспортних засобів у вісьмох фігурантів кримінального провадження», — йдеться у повідомленні поліції.



За результатами обшуків поліцейські виявили та вилучили каміння бурштину-сирцю загальною вагою 62,9 кілограми, мотопомпу кустарного виробництва, транспортний засіб «Volkswagen Touareg», грошові кошти в сумі 7225 доларів США, три одиниці зброї та набої до них, засоби зв’язку та чорнові записи.


Вартість вилученого «сонячного» каміння за цінами «чорного» ринку становить близько 30 тисяч доларів США.


У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 2 статті 240-1 Кримінального кодексу України, вилучене каміння бурштину-сирцю скеровуватиметься для проведення експертизи. Досудове розслідування триває.