На Сході загинули юні військові: Дмитро Стрекнєв й Іван Лисиця (фото)

На Сході загинули юні військові: Дмитро Стрекнєв й Іван Лисиця (фото)

Названо імена бійців Збройних сил України, які загинули, внаслідок бойових дій у суботу, 6 квітня. Про це пише «Новинарня».

Це солдати Дмитро Стрекнєв й Іван Лисиця — вони полягли під час обстрілу, в районі хутора Вільний (біля міста Золоте), у Попаснянському районі, Луганської області.

“Близько опівночі, з метою виявлення системи вогню наших позицій у районі хутора Вільний, ворог відкрив вогонь з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Гранатометник солдат Дмитро Стрєкнєв та номер кулеметного розрахунку солдат Іван Лисиця, спільно з товаришами, вогнем у відповідь примусили ворога припинити обстріл.

Поряд з цим, внаслідок щільного вогню окупантів, обидва військовослужбовці отримали кульові поранення, які виявилися фатальними”, — розповів на брифінгу представник прес-центру ООС Олексій Жуганов.

За його словами, за мужність та героїзм солдати Стрєкнєв та Лисиця будуть нагороджені посмертно.

Як вдалося з’ясували з соцмереж, Дмитро Стрекнєв був зовсім молодим, не так давно навчався у школі № 2 міста Сватове. Він віддав життя, захищаючи рідну Луганщину.

Іван Лисиця — 1996 року народження. 3 квітня він відзначив 23-річчя. Закінчив школу в селі Карпівка (смт Миколаївка, Широківський район Дніпропетровщини).

У березні Іван поширював у «Facebook» фото полеглого в бою Євгена Керечанина — а через кілька днів загинув і сам…

Стрекнєв і Лисиця — четверта і п’ята бойові втрати українських військ у квітні. 2 квітня біля села Новозванівка, на Луганщині, внаслідок мінометного обстрілу, загинули бійці 46-го батальйону спецпризначення ЗСУ “Донбас-Україна” Яна Червона та Олександр Мілютін.
5 квітня, внаслідок снайперського обстрілу, біля Пісок, на Донеччині, поліг Юрій Фармагей із 57 ОМПБР.