На Тернопільщині шахрайка за 40 тис грн знищила "родинне прокляття"

На Тернопільщині шахрайка за 40 тис грн знищила "родинне прокляття"

Мешканка Збаразького району на початку січня побачила оголошення про те, що монахиня надає езотеричні послуги і иврішила знищити «родинне прокляття». Про це інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

За вказаним в оголошенні телефоном жінка зідзвонилася з «монахинею». Остання розповіла, що прислуговує у монастирі на Івано-Франківщині. Вислухала проблеми жінки і запевнила, що усе вирішить. У ході розмови додала, що її послуги платні і всі кошти йдуть не їй особисто, а на монастир та Вифлеєм.

Клієнтка впродовж 8–23 січня перерахувала на рахунки невідомої монахині близько сорока тисяч гривень. Чеки одразу викидала, аби родичі не помітили і не ставили зайвих запитань.

25 січня 48-річна потерпіла зрозуміла, що стала жертвою шахрайки, оскільки за два тижні «родинне прокляття» не щезло, а монастиря, про який розповідала співрозмовниця, не існує.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом шахрайства, перевіряють номер телефону та рахунки, на які перераховувала гроші потерпіла.