На трасі «Київ–Чернігів» сталася ДТП мікроавтобуса та легковика, постраждали люди (фото)

На трасі «Київ–Чернігів» сталася ДТП мікроавтобуса та легковика, постраждали люди (фото)

Вчора на трасі поблизу села Лемеші, Козелецької громади, сталася дорожньо-транспортна пригода з мікроавтобусом та легковим автомобілем. Внаслідок зіткнення, постраждали обидва водії та пасажири маршрутного автобуса. Про це сьогодні повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

28 червня, близько 16-ї години, до поліції надійшло повідомлення про те, що на трасі «Київ–Чернігів», поблизу зупинки в селі Лемеші, сталася ДТП.

Поліція встановила, що 25-річний водій легкового автомобіля рухався у напрямку Чернігова, не впорався з керуванням та виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з мікроавтобусом, під керуванням 41-річного мешканця Борзни, — йдеться у повідомленні.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди, травмувалися десять осіб, у тому числі обидва водії.

Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Слідчий відкрив провадження за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження).

[gallery columns=«2» link=«file» ids=«288867,288868»]

Її санкція передбачає покарання у вигляді штрафу, виправних робіт на термін до двох років, або арешту на термін до шести місяців, або обмеження волі на термін до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до трьох років.

У поліції нагадують, що з початку літа до найчастіших причин аварій додалося погане самопочуття водіїв у спеку.

Водіїв просять об’єктивно оцінювати стан свого здоров’я перед тим, як сідати за кермо.

«Пам’ятайте, що на дорозі ви відповідає як за власне життя, так і за життя інших учасників дорожнього руху. Якщо під час спеки у вас погіршується самопочуття — не сідайте за кермо, скористайтеся альтернативним способом пересування», — поліція закликає Чернігівської області