На Верховинщині селяни заблокували дорогу: вимагають привернути увагу до проблем горян (відео)

На Верховинщині селяни заблокували дорогу: вимагають привернути увагу до проблем горян (відео)

Сьогодні, 10 червня, на Верховинщині, у селі Ільківці, селяни заблокували дорогу регіонального значення Р-24. Про це написав Андрій Боєчко, на сторінці у «Facebook», пише «Типовий Франківськ».

«Мешканці сіл Дземброня, Зелене, Шибене та Бистрець заблокують трасу, аби привернути увагу до проблем горян. Саме на дорозі, що проходить цими селами, місяць тому загинули туристи з Білорусі, коли їхній автомобіль зірвався в ущелину», — йдеться в дописі.

"Щоб ви зрозуміли, навіщо горяни це робитимуть: мосту понад 80 років. Він прогнив, і в будь-який момент може впасти. Щодня через цей міст проїжджають сотні автобусів з дітьми і туристами, десятки лісовозів і сотні автомобілів. Акція з перекриття дороги буде безстроковою. Тому, плануючи свій візит в Карпати, врахуйте це", — зазначає Андрій Боєчко.



Та закликає інших долучитися до протесту.

Нагадаємо, 6 травня, о 11:02 год., надійшло повідомлення до поліції від очевидця, що вантажний автомобіль впав у річку Чорний Черемош, у селі Бистрець, що на Верховинщині. У транспортному засобі перебувало 23 особи, зокрема 22 туристи з Республіки Білорусь та водій, громадянин України.

У кабіні виявлено тіла 3 загиблих осіб (дві жінки та чоловік), двох з них деблоковано з допомогою гідравлічного інструменту.





Проте, згодом було повідомлення, що водій був у нетверезому стані.