На водоймах України лише за цю добу загинуло шестеро дітей

На водоймах України лише за цю добу загинуло шестеро дітей

За минулу добу поліція зафіксувала п'ять фактів загибелі дітей на водоймах України. Небезпечні події забрали життя 6 дітей у різних областях. Про це інформує прес-служба Національної поліції України. 

Так, 30 травня на Тернопільщині загинув 6-річний хлопчик. Він вийшов з дому на пасовище, розташоване біля ставу охолодитися в жаркий день. Загиблого сина на березі ставка виявила його мати.

У Києві загинув 14-річний підліток. Він з друзями вирішив покупатися біля пішохідного мосту на Труханів острів. Діти не здогадувались про потужні течії в цьому місці. Підлітку не вистачило сил протистояти течії, а друзям врятувати його не вдалося.

Страшна подія відбулась і на Волині - загинуло двоє дітей: 8-річні хлопчик та дівчинка. Хлопчик  пішов ловити рибу разом із другом на ставок, неподалік від дому.  Мати заборонила  купатися та далеко заходити у воду, оскільки там глибоко. Проте, залишившись без нагляду, хлопчик не послухався настанов матері і втопився. В іншому селищі також на Волині загинула першокласниця.

У той день вона разом з братами купалася без нагляду батьків у місцевому ставку. Дівчинка самостійно бігала до своєї подружки, яка мешкає неподалік, тому брати не зразу помітили відсутність дитини. Те, що дівчинка зникла, з’ясували вже вдома. Родина шукала дівчинку і знайшла у ставку. Годину дитину намагались повернути до життя, але марно.

На Вінниччині загинув 8-річний хлопчик.  Другокласник разом з другом поїхали на велосипедах до ставу. Під час прогулянки на березі водойми вони побачили рибу та вирішили подивитись на неї ближче. Вони необережно  нахилилися та впали у воду. Один з хлопчиків самостійно виліз із води, сів на велосипед та поїхав по допомогу. Повернувшись разом з підмогою, хлопчик знайшов свого друга вже не живим у воді.

Перший заступник глави Національної поліції В’ячеслав Аброськін закликав батьків бути уважними до поведінки власних дітией біля води.

«Звертаюсь до всіх батьків - будьте уважні до своїх дітей, переконаний, що не можна дітям без нагляду знаходитися біля водойм. Пояснюйте правила безпеки на воді, тільки так можна буде їм зберегти життя», ‒ наголосив В’ячеслав Аброськін.