На Волині співмешканець лікарки з ВЛК займався поборами з військових

Його покарали штрафом у 144 тис грн

На Волині співмешканець лікарки з ВЛК займався поборами з військових

Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав чоловіка винним у зловживанні впливом.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 28 березня

Солдат військової частини у 2023 році проходив лікування у відділенні № 3 КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» Волинської обласної ради. Військово-лікарська комісія вирішила, що за станом здоровʼя військовослужбовець потребує стаціонарного лікування через проблеми із хребтом. 

Цивільній дружині солдата на мобільний телефон зателефонував чоловік, який сказав, що представляє завідувачку відділення лікарні, яка є членом позаштатної військово-лікарської комісії при лікарні. Співрозмовник запропонував посприяти у визнанні солдата непридатним до продовження служби у Збройних силах України. 

За вплив на лікарку, яка була його співмешканкою,  обвинувачений просив 6000 доларів. 

Спочатку він отримав на банківську картку 3000 гривень авансу. Потім при особистій зустрічі одержав від цивільної дружини військового ще 1000 доларів. Згодом жінка отримала на мобільний телефон повідомлення, що  в КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м. Луцька» змінився директор, але це не вплине негативно на рішення, однак потрібно буде додатково ще 1000 доларів. 

У подальшому солдат і його подруга особисто частинами перераховували гроші чоловікові на картку. Одного разу обвинувачений підʼїхав до лікарні і сказав жінці вкинути 400 доларів до салону його автівки.

28 грудня 2023 року комісія визнала військослужбовця обмежено придатним до військової служби. Після цього обвинувачений пояснив, що зміг вплинути на таке рішення і пообіцяв допомогти, щоб чоловік служив в тилу, а не в бойових підрозділах і попросив терміново дати йому ще 500 доларів.

У подальшому обвинувачений запропонував вплинути на заступника командира батальйону з тилового забезпечення військової частини, щоб чоловік служив саме там. І за це хотів 2000 доларів. Наступного дня він отримав частину винагороди в сумі 500 доларів. 

Загалом із середини вересня 2023 по 11 січня 2024-го військовий і його дружина передали майже 144 тис гривень. 

Читайте також: Ексдиректора ДП Міноборони викрили на одержанні 600 тисяч доларів хабаря.

Після викриття обвинувачений уклав угоду про визнання винуватості. Його покарали штрафом у 144 тис грн.

 

штрафхабарвійськовослужбовецьНовини Україниарміямобілізаціяновини Луцькновини ВолиньВЛКнадзвичайні новини