На Волині бригада медиків не змогла доїхати до хворої через бездоріжжя: пацієнтка померла (ВІДЕО)

На Волині бригада медиків не змогла доїхати до хворої через бездоріжжя: пацієнтка померла (ВІДЕО)

До хати медики змушені були їхати підводою, на неї ж класти 81-річну бабусю у критичному стані. Незважаючи на всі зусилля якнайшвидше доправити її до лікарні, жінку врятувати не вдалось. Про це йдеться у сюжеті «ТСН.19.30».


Жінка задихалася: медики діагностували тяжкий набряк легень. Єдиний шанс урятувати пацієнтку — якнайшвидше везти її до лікарні. Але швидко не вийшло. Щоб завантажити стареньку в «швидку», медики у ковдрі несли її спочатку до підводи, та — везла до «карети». 



«Хвора була у важкому стані, я б сказав, у критичному стані. Може, ми дещо втратили, поки її перевантажували, поки її возили», — каже в. о. завідувача Іваничівським відділенням ЕМД Віталій Тарасюк.


Стареньку врятувати не вдалося. Вона померла наступного дня у реанімації.


Сіл із непроїзними шляхами по області близько п’яти сотень, скаржаться фельдшери. Чи не щодня — застрягають на півдорозі до хворих.


«Нас підводами возили і по кілометру і по півтора кілометра — і ми так само хворого вивозили підводами до нашого автомобіля», — каже Віталій Тарасюк.


В облавтодорі стверджують: ремонтувати дороги мають не вони, бо рік тому їх передали на баланс територіальних громад. А раніше не ремонтували, тому що не було грошей.


У громадах бідкаються: непроїздних шляхів так багато, що їх не встигають робити.


«Ми, як з’явились гроші, зробили головну дорогу в селі, бо раніше швидка сюди взагалі не могла доїхати», — каже староста села Топилище Олександр Приступа.


Обіцяють: ремонт дійде й до сільських околиць. Тим часом медики вкомплектовують свої карети лопатами та канатами, а про всяк випадок тримають під рукою телефони власників кінських підвод.