На вулицях Львова встановили котівнички для безпритульних тварин (фото)

На вулицях Львова встановили котівнички для безпритульних тварин (фото)

У Львові встановлять котівнички для безпритульних тварин. Про це пише «Дивись.інфо».

Так, за минулорічними підрахунками ЛКП «ЛЕВ» у Львові налічується близько шести тисяч безпритульних котів, які є невід’ємною частиною екосистеми міста, оскільки є природніми дератизаторами територій, на яких проживають.

Про них турбуються небайдужі мешканці міста та опікуни, які отримують кожних два місяці корм від компаній-благодійників та допомогу від ветеринарів Першої комунальної ветеринарної клініки ЛКП «Лев».

Таким чином вуличне життя пухнастих є ситим та безпечним.

Місцеві мешканці скаржаться на хвостатих та небайдужих, які їх годують, а ті бідкаються, що люди не дають їм змоги підгодовувати знедолених тварин.

Для вирішення такої проблеми команда ЛКП «Лев» розробила проєкт встановлення котівничок по місту — конструкцій, створених для зручного годування котів та забезпечення охайності місця годівлі.

Конструкція складається з двох частин — у нижньому піддоні встановлюються мисочки, які не розлітатимуться, а верхній дашок, захистить їжу від опадів, також він може слугувати місцем для відпочинку котика в теплу пору року. Також на конструкції буде розміщено табло з інформацією про належність котів до екосистеми міста та інформуванням мешканців, що чотирилапі є під захистом згідно Ухвали Львівської міської ради № 3714 від 31.07. 2014 р.



«Якщо у вашому районі з’явилася нова цікава конструкція, як на першому фото, не хвилюйтесь — це котівничка (місце для годування безпритульних котиків)», — прокоментували у ЛКП «Лев».