На заході України підвищується рівень води у річках

На заході України підвищується рівень води у річках

У річках на заході України, з сьогоднішнього дня, 31 травня, продовжується підвищення рівнів води. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України.


У зв’язку iз значними дощами, впродовж доби 31 травня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,2–1, 0 м, над рiвнями 30 травня на 08.00 год., без негативних наслідків.



«За даними Укргідрометцентру, у зв’язку з очікуваними дощами та зливами 31 травня очікується (продовжується) підйом рiвнiв води над рiвнями на річках: Закарпаття на 0,3–1,0 м (у нижній течiї р. Боржава на 0,2–0,5 м, що зумовить ускладнення гідрологічної ситуації); на річках басейну Західного Бугу (Львівська, Волинська обл.) очікується продовження поступового підйому рiвнiв води на 0,1–0,5 м, над рівнями 29 травня на 08.00 год. Подальше затоплення заплавних територій та сільськогосподарських угідь на великих площах; на рiчках басейну Прип’яті на 0,1–0,5 м, зберігається можливість подальшого затоплення заплав, с/г угідь; у Любешiвському р-ні Волинської обл. — початкового затоплення господарських споруд в ряді сільських населених пунктів», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що при сильних зливах у Карпатському регіоні можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку. У Карпатах зберігається загроза утворення локальних селевих потокiв.

У зв’язку з очiкуваними значними опадами, 31 травня та протягом доби 1 червня, на рiчках басейнiв Прута та Сiрету очiкується вiдновлення пiдйомiв рiвнiв води на 0,3–1,0 м над рiвнями 30 травня на 08.00 годину, без негативних наслідків.