На Закарпатті затримали групу фіктивних «фірм» перевезення вантажів (відео)

На Закарпатті затримали групу фіктивних «фірм» перевезення вантажів (відео)

Злочинна група на території Німеччини, Чехії, Польщі, Італії, Литви, Латвії, Словенії, Австрії, Франції, Північної Ірландії, Королівства Бельгії, Королівства Нідерландів.




«До організованої злочинної групи входило п’ять мешканців Закарпатської області: 43-річний організатор, ще один співорганізатор і три виконавці», — розповіли у пресслужбі Національної поліції України.


Зловмисники створювали фіктивні компанії з перевезення вантажів та пропонували свої послуги закордонним і вітчизняним підприємствам. Працівники «фірми» також працювали за підробленими особистими документами.


Одні учасники групи підробляли і виготовляли фіктивні закордонні паспорти, посвідчення водіїв, страхові поліси, техпаспорти транспортних засобів, забезпечували дублікатами державних номерних знаків для автомобілів, а також виготовляли документи та печатки компаній різних форм власності.


Інші члени ОЗГ — водії, за підробленими закордонними паспортами, водійськими посвідченнями та документами іноземних компаній здійснювали перевезення.


https://www.facebook.com/UA.National.Police/videos/721528671769587/

Надалі, заволодівши вантажем, зловмисники контрабандою переправляли товар на територію України. І вже вдома збували викрадену продукцію.


Наразі, сума завданих потерпілим збитків сягає 9,5 мільйона гривень. 7 жовтня правоохоронці провели 58 санкціонованих обшуків за місцями проживання та перебування членів злочинного угруповання. У результаті правоохоронці виявили та вилучили речові докази, які підтверджують їх злочинну діяльність.


Усім п’ятьом членам злочинної організації оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частинами 1, 2, 4 ст. 190 (шахрайство) та ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України. Їх затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Крім цього, українські поліцейські встановили причетність членів злочинної організації до правопорушень, які розслідуються правоохоронними органами на території країн Європейського Союзу.