На Житомирщині розпочнуть відстріл хижих та шкідливих тварин через зростання їх популяції у природі

Мова йде про відстріл диких тварин, які загрожують населенню - ОВА

На Житомирщині розпочнуть відстріл хижих та шкідливих тварин через зростання їх популяції у природі

На Житомирщині хочуть розпочати відстріл хижих та шкідливих тварин через зростання їх популяції у природі, а відтак і небезпеку для життя та здоров'я людей, повідомив начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Провели спільну робочу нараду з користувачами мисливських угідь, представниками Держпродспоживслужби, екологами, правоохоронцями та військовими. Тема для обговорення досить важлива - збільшення популяції хижих тварин на Житомирщині. Звернень від міських, селищних, сільських рад та користувачів мисливських угідь свідчать про непоодинокі випадки, коли вовки заходять на територію населених пунктів,  знищують свійських тварин та загрожують життю та здоров'ю людей», зазначив Віталій Бунечко.

Він також акцентував на тому, що «збільшення чисельності червоної лисиці веде до погіршення епізоотичної ситуації та поширення небезпечного інфекційного захворювання – сказу».

У зв’язку з повномасштабною російською військовою агресією, рішенням ради оборони Житомирської області заборонено будь-яке полювання на території області. «Разом з тим, на ситуацію необхідно реагувати і робити це потрібно зараз», відмітив очільник ОВА.

Після проведених консультацій з фахівцями нашого управління екології та природних ресурсів напрацьовано алгоритм дій щодо регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин.

Читайте також: у лікарнях зафіксовано зростання кількості воїнів, яких покусали дикі тварини.

«Мова йде про відстріл диких тварин, які загрожують нашому населенню. Це відбуватиметься за погодженням з правоохоронними органами та представниками військових підрозділів, під контролем органів місцевого самоврядування. Люди, які будуть залучені до цього процесу будуть проходити відповідну перевірку. Наразі планується відпрацювати цей алгоритм в одному з районів Житомирщини, де є нагальна потреба та одночасно де це дозволяє безпекова ситуація. Після цього цей досвід буде поширений на інші території області», повідомив керівник Житомирської ОВА.

сказНовини Українивійнановини Житомирдикі тваринивідстріл тваринзаборона полювання