Найдовший міст Західної України, на ремонт якого чекали 14 років, відкрили для проїзду на Львівщині (ФОТО)

Найдовший міст Західної України, на ремонт якого чекали 14 років, відкрили для проїзду на Львівщині (ФОТО)

У Крушельниці, що на Львівщині відкрили після ремонту масштабний об’єкт — міст протяжністю 852 метри, який був зруйнований внаслідок повені.  Місцеві мешканці зазначають, що  чекали  на його відновлення 14 років. Про це повідомили сьогодні у пресслужбі Львівської облдержадміністрації.


«Цей міст — один з найдовших у Західній Україні. Попередній зруйнували повені у 2008 році. Відтоді він перебував в аварійному стані, а люди пересувались по тимчасовому. Ремонт тривав упродовж двох років», — зазначив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.


Що зробили?
— демонтували старі конструкції;
— влаштували під’їзні шляхи до мостового переходу;
— змонтували верхні регеля несучих опор та 35 балок;
— провели в’язку арматури, це повністю ручна і складна робота;
— гідроізоляція;
— облаштували захисне бетонне покриття;
— асфальтували;
— встановили баки очистки рідини;
— бар’єрне огородження та дорожні знаки;
— освітлення«Ремонтні роботи виконувала підрядна організація »Онур”.


Вартість капітального ремонту становить 65,5 млн гривень. Це важлива подія для Львівщини, капітальний ремонт моста допоможе розв’язати транспортну проблему у цьому гірському краї та забезпечить сполучення курортної Східниці із трасою «Київ–Чоп».


Відтепер водії можуть комфортно, а головне безпечно пересуватись новим мостовим переходом, а також це має позитивно вплинути на туристичний потік, адже мандрувати комфортними дорогами значно приємніше", — додав Юрій Бучко.Ремонт здійснювався в рамках проєкту Великого будівництва.