Не паліть траву! Поставте себе на їх місце (ФОТО)

Не паліть траву! Поставте себе на їх місце (ФОТО)

"Це призводить до руйнування екосистеми! Під час випалювань гине насіння рослин як на землі, так і під землею. Виживає, як правило, найгрубіша трава і бур’ян, заглушаючи при цьому ослаблену іншу флору. При сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту«, — намагаються »достукатись« словами до черствих людських душ автори тексту на »Facebook"-сторінці «ЕкоМан».



"До речі, гинуть і ті що беруть участь у процесі утворення ґрунту, а також винищують різних шкідників саду і городу. Гине корисна мікрофлора, яка допомагає рослинам протистояти хворобам.

Випалювання завдає безпосередню шкоду й здоров’ю людини, оскільки дим від спалювання трави їдкий, густий, неприємний — їсть очі, неприємно пахне. А спалюючи траву у місті, ви спаюєте й солі важких металів що осіли на листі — такий дим є отруйним. До того ж у покладах сухої трави часто таїться сміття, небезпечне для спалювання.
Трав’яні пожежі є одним з головних джерел викидів в атмосферу вуглекислого газу.

Запам’ятайте, суха торішня трава — не сміття, а частина екосистеми створена самою природою. Ті, хто стверджують що спалювати траву корисно — помиляються самі і вводять в оману інших.

Звертаємо також увагу на те, кожен акт підпалу — це злочин проти природи за який передбачена адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність!" — йдеться у повідомленні.