Небайдужі львів’яни допомагають передчасно народженим "поспішайкам"

Небайдужі львів’яни допомагають передчасно народженим "поспішайкам"

Львівські студенти започаткували благодійний проект «По ниточці до життя», щоб допомогти передчасно народженим немовлятам. Про це повідомляє 032.ua.

Організатори проекту кажуть, що кожна 15 дитина в Україні народжується недоношеною, а смертність серед таких немовлят становить майже 50 %.

За підрахунками волонтерів, батьки таких малюків витрачають понад 100 тисяч гривень на початкову підтримку та лікування «поспішайок».

Окрім медикаментів, адаптуватися немовлятам допомагають в’язані іграшки-восьминіжки, створені за спеціальною технікою. Іграшка виконує заспокійливу функцію.

Львів’ян запрошують долучитися до акції та взяти участь у благодійному майстер-класі із виготовлення іграшок-восьминіжок для дітей. Подія відбудеться 14 грудня об 11:00 на вул. Пулюя, 36.

Для участі потрібно попередньо зареєструватися.

Група львівських волонтерів, за власні кошти купує матеріали та гачкує восьминіжок для «поспішайок», які потім передають у пологові будинки міста.

Зараз організатори намагаються поінформувати про проблему адаптації немовлят якомога більшу кількість людей.

Усі небайдужі можуть залишити благодійний внесок, а зібрані кошти використають на придбання матеріалів для виготовлення іграшок. До проекту долучились школи Львова: у навчальну програму внесли заняття із виготовлення восьминіжок. Інструкцію з вигтовлення іграшки можна переглянути на відео.

https://youtu.be/U975ZSRUFYU