Небезпека на вулицях: у Запоріжжі чоловік кинув гранату у перехожих

Небезпека на вулицях: у Запоріжжі чоловік кинув гранату у перехожих

У Запоріжжі зловмисник кинув у бік чоловіків вибуховий пристрій. Постраждалих доправлено до лікарні. У місті та області введено поліцейську операцію «Сирена». Про це інформує відділ комунікації поліції Запорізької області.

14 листопада, о 19:05 год., до Шевченківського відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП у Запорізькій області надійшло повідомлення, що по вул. Військбуд вибух. 

Поліцейські, які прибули на місце події, з’ясували, що невідомий, кинув вибуховий предмет, від вибуху якого постраждало троє чоловіків, після чого втік у невідомому напрямку. 

Також, на місце скоєння злочину виїхав очільник обласної поліції Сергій Коміссаров, вибухотехнічна служба, кінологи та експерти. В області введено поліцейську операцію «Сирена». Весь гарнізон запорізької поліції орієнтовано на розшук та затримання зловмисника. 

Трьох постраждалих 1989, 1986 та 1996 років народження, з тілесними ушкодженнями доправлено до лікарні. З’ясовано, що особи не мають відношення до політичних партій, криміналітету, великого бізнесу. Один з них — студент, двоє інших — працівники підприємств.

Наразі, відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 15 (замах на злочин), ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Звертаємось до громадян з розумінням поставитись до оперативно-розшукових заходів, які, наразі, проводить поліція у місті та області для встановлення та затримання зловмисника.

Незважаючи на те, що поліцейські Запорізької області на системній основі продовжують боротьбу з незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин, постійно її вилучають, проте регіон є прифронтовим, і проблема незаконного обігу зброї та боєприпасів існує.