Як приготувати смачний сирний суп з сухариками і що для цього потрібно
Супи, які ще часто в народі називають «першим», займають ключове місце в раціоні кожної людини.
Певна річ, дехто не надто полюбляє такі блюда, але більшість хоча б раз на тиждень таки їх готує. Харчо, борщ, бульйон – такими наїдками зараз нікого не здивуєш, але як бути, коли хочеться чогось нового, не такого, як завжди?
А як вам, до речі, ідея першого блюда з сиром? Зацікавило? Тоді інформація про те, як приготувати сирний суп, стовідсотково стане вам у нагоді. Обов’язково занотуйте собі рецепт, про який далі піде мова, десь у записник чи на гаджет – повірте, такий супчик вам ну дуже припаде до смаку.
Що потрібно для сирного супу
Секрет сирного супу полягає в тому, що його готують з інгредієнтів, які, як правило, завжди «водяться» в домашньому холодильнику. В іншому випадку їх запросто можна купити у найближчому продуктовому магазині.
Отже, для приготування апетитного сирного вам знадобляться:
● Вершкове масло (30 г) та вершки (30%, 250 мл);
● Цибуля ріпчаста (30 г) та сир твердий (100 г);
● Білий хліб (50 г) та вода (200 мл);
● Часник (1 зубчик), 25 г сухариків з білого хліба (бажано – домашні);
● Приправа, наприклад, від ТМ «Торчин» «10 овочів» - пів чайної ложки.
Якщо всі складники, як кажуть, у вас під рукою, тоді настала пора взятися за приготування ароматного супчику, який подарує і вас і ваших рідних.
Спосіб приготування сирного супу
Налаштуйтеся на кулінарну справу, забудьте про всі буденні справи і зосередьтеся на ділі, за яке беретеся. Пам’ятайте: хороший настрій на кухні – запорука вдалого приготування та створення позитивного мікроклімату в оселі.
Отже, для початку очистіть цибулю і часник від лушпиння, дрібно наріжте, затим обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору.
Паралельно наріжте кубиками білий хліб. Коли цибуля з часником підрум’яняться, додайте воду і сливки – хай закипить. Тоді додайте кубики хліба та приправу «Торчин» - варіть на повільному вогні протягом двох хвилин. Далі перебийте суп блендером і додайте натертий твердий сир, готуйте до того часу, поки він не розплавиться.
Фінішний етап – дати готовому супу настоятися кілька хвилин, після чого можна подавати до столу. Не забудьте доповнити наїдок домашніми сухарями, попередньо натертими часничком. Смачного!
І невеличка порада: для приготування супу (як і будь-якої іншої страви) використовуйте тільки свіжі і якісні продукти – тоді блюдо вийде не тільки смачненьким, але й поживним і корисним!