Клопотенко готує нове меню для українських школярів (фото)
Він готує збірник страв з 500 рецептами для шкіл.
Шеф-кухар, співавтор реформи шкільного харчування в Україні та ідеолог проєкту зі зміни культури харчування «CultFood» Євген Клопотенко готує збірник страв з 500 рецептами для шкіл. Про це пише «OBOZREVATEL».
Там будуть 160 вже затверджених страв та ще 340 нових.
«Під час роботи над реформою шкільного харчування ми побачили потребу кухарів у збільшенні вибору страв, які вже відповідають новим нормам, для можливості формування меню школами», — пояснив Клопотенко.
У меню має бути менше хліба, солі, цукру, жирів і, водночас, — більше овочів, фруктів, м’яса. А у шкільних буфетах тепер заборонено продавати булочки, солодкі газовані та негазовані напої, продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.
Оновлене меню було впроваджено з 1 вересня 2021 року — це був старт перехідного періоду, який тривав до 1 січня 2022 року.
З нового року нових норм зобов’язані дотримуватись усі школи та дитячі заклади оздоровлення та відпочинку.
Приклади страв: