Кондитерський і м’ясний інвентар мили разом у підвалі: з’явилися дані перевірки ресторану «Китайський привіт» у Львові
До лікарні госпіталізовано 76 людей, серед яких 10 дітей та 2 вагітних, які відвідували ресторан «Китайський привіт»
Станом на сьогоднішній ранок до лікарні госпіталізовано 76 людей, серед яких 10 дітей та 2 вагітних. Усі вони відвідували ресторан «Китайський привіт» у Львові. За результатами аналізів у 25 пацієнтів та 1 працівника ресторану виявили бактерію Salmonella enteriditis, яка викликає кишкові інфекції. Щодо 4 інших працівників наразі триває лабораторне дослідження, повідомляє 22 липня Держпродспоживслужба.
У ході епідеміологічного розслідування фахівці Держпродспоживслужби виявили низку порушень чинного законодавства, зокрема:
Порушення правил миття інвентарю: інвентар кондитерського цеху мився разом з інвентарем м’ясного та овочевого цехів у підвальному приміщенні;
Неправильне зберігання кухонного інвентарю: відсутні спеціальні ємності з кришками для зберігання вимитого обладнання;
Порушення в організації зберігання продуктів: сипучі продукти зберігались у коридорі підвального поверху, порушено товарне сусідство у холодильному обладнанні;
Неорганізоване зберігання прибирального інвентарю та відсутність належного маркування;
Відсутній контроль температурних режимів зберігання продуктів – відповідні чек-листи та журнали не надані.
У ході перевірки виявлено, що лише 7 із 23 працівників ресторану мали медичні книжки. 16 працівників, які не надали документів, рекомендовано не допускати до роботи та направлено до сімейного лікаря для проходження обстеження й лікування.
Продовжуються дослідження зразків їжі, змивів з поверхонь обладнання та проб води. При вірусологічному досліджені проб води вірусів гепатиту А, ротавірусів, ентеровірусів та аденовірусів не виявлено.
Також перевірено м’ясо птиці та яйця, які використовували в ресторані: м’ясо курятини відповідає всім нормам безпечності, зокрема за рівнем радіації, мікробіологією та вмістом хімічних речовин; яйця також безпечні і відповідають вимогам щодо якості та безпечності.
Читайте також: На Рівненщині спалах сальмонельозу через вживання ковбаси промислового виробництва
Держпродспоживслужба уважно слідкує за ситуацією та продовжує проведення протиепідемічних заходів, зазначається у повідомленні.