Кондитерський і м’ясний інвентар мили разом у підвалі: з’явилися дані перевірки ресторану «Китайський привіт» у Львові
До лікарні госпіталізовано 76 людей, серед яких 10 дітей та 2 вагітних, які відвідували ресторан «Китайський привіт»
Станом на сьогоднішній ранок до лікарні госпіталізовано 76 людей, серед яких 10 дітей та 2 вагітних. Усі вони відвідували ресторан «Китайський привіт» у Львові. За результатами аналізів у 25 пацієнтів та 1 працівника ресторану виявили бактерію Salmonella enteriditis, яка викликає кишкові інфекції. Щодо 4 інших працівників наразі триває лабораторне дослідження, повідомляє 22 липня Держпродспоживслужба.
У ході епідеміологічного розслідування фахівці Держпродспоживслужби виявили низку порушень чинного законодавства, зокрема:
Порушення правил миття інвентарю: інвентар кондитерського цеху мився разом з інвентарем м’ясного та овочевого цехів у підвальному приміщенні;
Неправильне зберігання кухонного інвентарю: відсутні спеціальні ємності з кришками для зберігання вимитого обладнання;
Порушення в організації зберігання продуктів: сипучі продукти зберігались у коридорі підвального поверху, порушено товарне сусідство у холодильному обладнанні;
Неорганізоване зберігання прибирального інвентарю та відсутність належного маркування;
Відсутній контроль температурних режимів зберігання продуктів – відповідні чек-листи та журнали не надані.
У ході перевірки виявлено, що лише 7 із 23 працівників ресторану мали медичні книжки. 16 працівників, які не надали документів, рекомендовано не допускати до роботи та направлено до сімейного лікаря для проходження обстеження й лікування.
Продовжуються дослідження зразків їжі, змивів з поверхонь обладнання та проб води. При вірусологічному досліджені проб води вірусів гепатиту А, ротавірусів, ентеровірусів та аденовірусів не виявлено.
Також перевірено м’ясо птиці та яйця, які використовували в ресторані: м’ясо курятини відповідає всім нормам безпечності, зокрема за рівнем радіації, мікробіологією та вмістом хімічних речовин; яйця також безпечні і відповідають вимогам щодо якості та безпечності.
Читайте також: На Рівненщині спалах сальмонельозу через вживання ковбаси промислового виробництва
Держпродспоживслужба уважно слідкує за ситуацією та продовжує проведення протиепідемічних заходів, зазначається у повідомленні.
varta1.com.ua: Новини
Стало відомо про загибель у день свого народження багатодітного військовослужбовця з Львівщини
Захисник Роман Бублик загинув в зоні бойових дій на території Курщини
У Львові через аварію на водопроводі змінили курсування двох тролейбусів
На час ліквідації пориву на водопроводі, тролейбуси №24 і №31 курсуватимуть за скороченим маршрутом
У Львові після масового протесту мешканців забудовник відмовився зводити елітний новобуд впритул до панельок
Забудовник відмовився від ідеї будувати багатоквартирне житло на вул. Володимира Великого, 67а
Найкоментованіше
- Сімейний "бізнес": На Волині батько з двома синами незаконно вирощували та обробляли тютюн на 11 млн грн
- У Раді пропонують "ускладнити життя" ухилянтам
- У The Telegraph вважають, що Трамп може вийти з мирного процесу
- У Львові чоловік вбив військослужбовця ТЦК
- Зеленський дав обнадійливу заяву щодо закінчення війни
Найчитаніше
- Сімейний "бізнес": На Волині батько з двома синами незаконно вирощували та обробляли тютюн на 11 млн грн
- Поліція повідомила деталі вбивства військового ТЦК у Львові
- На Львівщині затримано голову сільської ради зі спільником
- Смертельна ДТП під Городком: Водій BMW X5 під час обгону спричинив масову аварію, загинув 33-річний чоловік
- У Львові чоловік вбив військослужбовця ТЦК
Коментарі
Певно, треба УСІ ресто перевіряти за лотореєю -- не заплановано -- РАПТОВО!
У Львові, а взагалі і по всій Україні на серйозні посади до роботи у ресторанах набирають делитантів, які досвіду не мають, а їх ставлять на керуючі посади бо вміють робити щось "інакше" замість професійного ставлення до роботи в ресторанному бізнесі. Ось тому наші заклади загнівають без фахового ставлення до роботи, не можна посудомийок і невідомого походження переселенців ставити на керування закладом харчування...
Всі ці модні ресторани ,це шарлатанство ,на кухнях бадяжать за дешево,а продають людям дорого ,розводняк і реклама ,та ще і травлять людей.
Кацапський рівень ...
Бізнесу/пізнесу Кацуріна - капєц!
сезон щорічних отруєнь офіційно відкрито!!!!