Кондитерський і м’ясний інвентар мили разом у підвалі: з’явилися дані перевірки ресторану «Китайський привіт» у Львові
До лікарні госпіталізовано 76 людей, серед яких 10 дітей та 2 вагітних, які відвідували ресторан «Китайський привіт»
Станом на сьогоднішній ранок до лікарні госпіталізовано 76 людей, серед яких 10 дітей та 2 вагітних. Усі вони відвідували ресторан «Китайський привіт» у Львові. За результатами аналізів у 25 пацієнтів та 1 працівника ресторану виявили бактерію Salmonella enteriditis, яка викликає кишкові інфекції. Щодо 4 інших працівників наразі триває лабораторне дослідження, повідомляє 22 липня Держпродспоживслужба.
У ході епідеміологічного розслідування фахівці Держпродспоживслужби виявили низку порушень чинного законодавства, зокрема:
Порушення правил миття інвентарю: інвентар кондитерського цеху мився разом з інвентарем м’ясного та овочевого цехів у підвальному приміщенні;
Неправильне зберігання кухонного інвентарю: відсутні спеціальні ємності з кришками для зберігання вимитого обладнання;
Порушення в організації зберігання продуктів: сипучі продукти зберігались у коридорі підвального поверху, порушено товарне сусідство у холодильному обладнанні;
Неорганізоване зберігання прибирального інвентарю та відсутність належного маркування;
Відсутній контроль температурних режимів зберігання продуктів – відповідні чек-листи та журнали не надані.
У ході перевірки виявлено, що лише 7 із 23 працівників ресторану мали медичні книжки. 16 працівників, які не надали документів, рекомендовано не допускати до роботи та направлено до сімейного лікаря для проходження обстеження й лікування.
Продовжуються дослідження зразків їжі, змивів з поверхонь обладнання та проб води. При вірусологічному досліджені проб води вірусів гепатиту А, ротавірусів, ентеровірусів та аденовірусів не виявлено.
Також перевірено м’ясо птиці та яйця, які використовували в ресторані: м’ясо курятини відповідає всім нормам безпечності, зокрема за рівнем радіації, мікробіологією та вмістом хімічних речовин; яйця також безпечні і відповідають вимогам щодо якості та безпечності.
Читайте також: На Рівненщині спалах сальмонельозу через вживання ковбаси промислового виробництва
Держпродспоживслужба уважно слідкує за ситуацією та продовжує проведення протиепідемічних заходів, зазначається у повідомленні.
varta1.com.ua: Новини
Стало відомо про загибель у день свого народження багатодітного військовослужбовця з Львівщини
Захисник Роман Бублик загинув в зоні бойових дій на території Курщини
У Львові через аварію на водопроводі змінили курсування двох тролейбусів
На час ліквідації пориву на водопроводі, тролейбуси №24 і №31 курсуватимуть за скороченим маршрутом
У Львові після масового протесту мешканців забудовник відмовився зводити елітний новобуд впритул до панельок
Забудовник відмовився від ідеї будувати багатоквартирне житло на вул. Володимира Великого, 67а
Найкоментованіше
- росія може завдати масованого удару на Різдво, - Зеленський
- В Україні 7 січня відзначатимуть нове свято, яке ініціював Зеленський
- Зеленський привітав українців зі святами та озвучив "побажання" путіну
- росія відхилила україснький мирний план з 20 пунктів, - Bloomberg
- Українцям з 2026 року для виходу на пенсію у 60 років потрібно буде мати 33 роки офіційного стажу
Найчитаніше
- В Україні 7 січня відзначатимуть нове свято, яке ініціював Зеленський
- Пішов з життя легендарний ведучий львівського телебачення Петро Остапишин
- У Верховній Раді хочуть обмежити «можливості для ухиляння» від служби студентам-чоловікам
- Стало відомо про загибель молодого десантника з Львівщини: 26 грудня «на щиті» повертається воїн Володимир Олексин
- Підтверджено загибель молодого Героя зі Львівщини, який з червня вважався безвісти зниклим
Коментарі
Певно, треба УСІ ресто перевіряти за лотореєю -- не заплановано -- РАПТОВО!
У Львові, а взагалі і по всій Україні на серйозні посади до роботи у ресторанах набирають делитантів, які досвіду не мають, а їх ставлять на керуючі посади бо вміють робити щось "інакше" замість професійного ставлення до роботи в ресторанному бізнесі. Ось тому наші заклади загнівають без фахового ставлення до роботи, не можна посудомийок і невідомого походження переселенців ставити на керування закладом харчування...
Всі ці модні ресторани ,це шарлатанство ,на кухнях бадяжать за дешево,а продають людям дорого ,розводняк і реклама ,та ще і травлять людей.
Кацапський рівень ...
Бізнесу/пізнесу Кацуріна - капєц!
сезон щорічних отруєнь офіційно відкрито!!!!