Кондитерський і м’ясний інвентар мили разом у підвалі: з’явилися дані перевірки ресторану «Китайський привіт» у Львові

До лікарні госпіталізовано 76 людей, серед яких 10 дітей та 2 вагітних, які відвідували ресторан «Китайський привіт»

Станом на сьогоднішній ранок до лікарні госпіталізовано 76 людей, серед яких 10 дітей та 2 вагітних. Усі вони відвідували ресторан «Китайський привіт» у Львові. За результатами аналізів у 25 пацієнтів та 1 працівника ресторану виявили бактерію Salmonella enteriditis, яка викликає кишкові інфекції. Щодо 4 інших працівників наразі триває лабораторне дослідження, повідомляє 22 липня Держпродспоживслужба.

У ході епідеміологічного розслідування фахівці Держпродспоживслужби виявили низку порушень чинного законодавства, зокрема:

Порушення правил миття інвентарю: інвентар кондитерського цеху мився разом з інвентарем м’ясного та овочевого цехів у підвальному приміщенні;

Неправильне зберігання кухонного інвентарю: відсутні спеціальні ємності з кришками для зберігання вимитого обладнання;

Порушення в організації зберігання продуктів: сипучі продукти зберігались у коридорі підвального поверху, порушено товарне сусідство у холодильному обладнанні;

Неорганізоване зберігання прибирального інвентарю та відсутність належного маркування;

Відсутній контроль температурних режимів зберігання продуктів – відповідні чек-листи та журнали не надані.

У ході перевірки виявлено, що лише 7 із 23 працівників ресторану мали медичні книжки. 16 працівників, які не надали документів, рекомендовано не допускати до роботи та направлено до сімейного лікаря для проходження обстеження й лікування.

Продовжуються дослідження зразків їжі, змивів з поверхонь обладнання та проб води. При вірусологічному досліджені проб води вірусів гепатиту А, ротавірусів, ентеровірусів та аденовірусів не виявлено.

Також перевірено м’ясо птиці та яйця, які використовували в ресторані: м’ясо курятини відповідає всім нормам безпечності, зокрема за рівнем радіації, мікробіологією та вмістом хімічних речовин; яйця також безпечні і відповідають вимогам щодо якості та безпечності.

Читайте також: На Рівненщині спалах сальмонельозу через вживання ковбаси промислового виробництва

Держпродспоживслужба уважно слідкує за ситуацією та продовжує проведення протиепідемічних заходів, зазначається у повідомленні.

varta1.com.ua: Новини

Коментарі

КВ
Корогод Володимир

Певно, треба УСІ ресто перевіряти за лотореєю -- не заплановано -- РАПТОВО!

Б
БАНДЕРІВЕЦЬ

У Львові, а взагалі і по всій Україні на серйозні посади до роботи у ресторанах набирають делитантів, які досвіду не мають, а їх ставлять на керуючі посади бо вміють робити щось "інакше" замість професійного ставлення до роботи в ресторанному бізнесі. Ось тому наші заклади загнівають без фахового ставлення до роботи, не можна посудомийок і невідомого походження переселенців ставити на керування закладом харчування...

І
Іван

Всі ці модні ресторани ,це шарлатанство ,на кухнях бадяжать за дешево,а продають людям дорого ,розводняк і реклама ,та ще і травлять людей.

З
Захар

Кацапський рівень ...

БЛ
Батяр Львівський

Бізнесу/пізнесу Кацуріна - капєц!

Д
ДикаБджола

сезон щорічних отруєнь офіційно відкрито!!!!

Читайте також