На Львівщині чоловік помер від отруєння грибами
Збирав гриби у лісопосадці поблизу села
У Самбірському районі Львівщини 69-річний чоловк помер на другий день після споживання грибів. Про це повідомили у Львівському обласному центрі констролю та профілактики хвороб МОЗ.
«Чоловік збирав гриби у лісопосадці поблизу села. 8-го жовтня споживав відварені зібрані парасольки, лисички, рижики. Вже наступного дня з’явилися перші симптоми отруєння: нудота, блювота, загальна слабкість, втрата свідомості. Надвечір потерпілого госпіталізували до реанімації Самбірської центральної лікарні», – зазначили медики.
Пенсіонер помер від токсичної дії отруйних речовин, що містилися у грибах вже на другу добу. Окрім потерпілого, гриби споживали ще двоє людей, з якими все гаразд.
Додамо, що це вже друга смерть на Львівщині через споживання грибів цього року.
Читайте також: на Львівщині померла жінка внаслідок отруєння грибами
Додамо декілька правил, як не отруїтися грибами
- Відмовтеся від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними штучно, котрі підлягають контролю та продаються в торговельній мережі (гливи, шампіньйони тощо)
- Звертайте увагу на колір капелюшка, губки, ніжки.
- У лісі збирайте лише ті гриби, які добре вам знайомі. За найменшого сумніву одразу викиньте гриб, не залишайте його поряд з іншими.
- Не беріть занадто молоді чи старі гриби — їх легко переплутати з отруйними.
- Не збирайте гриби поблизу трас, промислових підприємств, забруднених територій: гриби вбирають в себе широкий спектр отруйних речовин, зокрема важкі метали.
- Не збирайте гриби в посушливу погоду: в цей час гриб пересихає, віддавши воду і збільшивши концентрацію токсинів.
- Не споживайте сирі гриби.
- Вдома ще раз ретельно перевірте гриби: всі сумнівні треба викинути.
- Готуйте гриби протягом першої доби після збирання.
- Варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хв.
- Зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби
- Не купуйте гриби на стихійних ринках.