Відомий кухар порадив, чим замінити сіль у стравах
Не потрібно бігати в пошуках закордонної солі
![Відомий кухар порадив, чим замінити сіль у стравах](https://varta1.com.ua/uploads/media/images/image/31/1b/311b3a7328f2495c8cd32e6d0ca7637dlfrudbh2xve7b0k_image.webp)
![Відомий кухар порадив, чим замінити сіль у стравах](https://varta1.com.ua/uploads/media/images/image/31/1b/311b3a7328f2495c8cd32e6d0ca7637dlfrudbh2xve7b0k_image.avif)
Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився порадами з українцям, чим замінити сіль у повсякденних стравах, в контексті дефіциту солі. Про це пише «ТСН».
Найкраще, що можуть зробити зараз люди, на думку шефкухаря, не бігати містом у пошуках солі, а переглянути свій раціон та відмовитись від шкідливої звички.
Кухар порадив відмовитись від звички зловживати сіллю.
«Сіль — це консервант так само, як і цукор — це консервант, а також є оцет, який може консервувати. Тому якщо всі господарі та господині переживають, як тепер консервувати що-небудь, то можна це робити без солі просто з цукром або оцтом» і проблем жодних не буде. З точки зору здоров'я нам точно не потрібно шукати якусь закордонну сіль, а потрібно просто її менше використати у своєму раціоні. Найпростіше рішення – це привчити свій організм до того, щоб споживати солі менше”, — радить Клопотенко.
Нагадаємо, що найбільше у Європі підприємство з видобутку солі — ДП «Артемсіль» — у квітні через бойові дії зупинило роботу і відвантажило всі запаси готової продукції.
Додамо, що шеф-кухар Євген Клопотенко є співавтором реформи шкільного харчування в Україні та ідеолог проєкту зі зміни культури харчування «CultFood».