Портал оперативних новин Varta1 Портал оперативних новин Varta1

Внаслідок численних отруєнь, на Львівщині почали позапланову перевірку ресторанів та кафе

Внаслідок численних отруєнь, на Львівщині почали позапланову перевірку ресторанів та кафе Внаслідок численних отруєнь, на Львівщині почали позапланову перевірку ресторанів та кафе

Внаслідок великої кількісті постраждалих, після отруєння у ресторані «Червона Рута», а також кафе-барі «Озон», у Кам’янці-Бузькій, Держпродспоживслужба вирішила позачергово перевірить заклади громадського харчування, що розраховані на велику кількість відвідувачів. Про це повідомляють на сайті Держпродспоживслужби.

«В етіологічній структурі спалахів переважають сальмонельози — 57,8 %, ротавірусна інфекція мала місце в 2,63 %, гостра кишкова інфекція не встановленої етіології — 19,73 %, інші бактерії 18,42 %. Після бенкетів у цих двох закладах до лікарні з отруєнням потрапили 104 людини, 21 із яких — діти. Перевірки почали з 5 липня. Крім цього, у постачальників м’яса та курячих яєць на ринку «Шувар» відбирають зразки для перевірки», — йдеться у повідомленні.

Додамо, що впродовж першого півріччя 2019 року на Львівщині зареєстрували 8 випадків отруєнь. Зокрема, 9 червня у львівському ресторані «Червона Рута» на весіллі отруїлись 63 відвідувачі. У продуктах та у працівників виявили стафілокок та сальмонелу. Пізніше власника ресторану оштрафували на 25 тисяч гривень.

Станом на 05.07.19 р.  комісійні обстеження розпочаті.