Внаслідок численних отруєнь, на Львівщині почали позапланову перевірку ресторанів та кафе


Внаслідок великої кількісті постраждалих, після отруєння у ресторані «Червона Рута», а також кафе-барі «Озон», у Кам’янці-Бузькій, Держпродспоживслужба вирішила позачергово перевірить заклади громадського харчування, що розраховані на велику кількість відвідувачів. Про це повідомляють на сайті Держпродспоживслужби.
«В етіологічній структурі спалахів переважають сальмонельози — 57,8 %, ротавірусна інфекція мала місце в 2,63 %, гостра кишкова інфекція не встановленої етіології — 19,73 %, інші бактерії 18,42 %. Після бенкетів у цих двох закладах до лікарні з отруєнням потрапили 104 людини, 21 із яких — діти. Перевірки почали з 5 липня. Крім цього, у постачальників м’яса та курячих яєць на ринку «Шувар» відбирають зразки для перевірки», — йдеться у повідомленні.
Додамо, що впродовж першого півріччя 2019 року на Львівщині зареєстрували 8 випадків отруєнь. Зокрема, 9 червня у львівському ресторані «Червона Рута» на весіллі отруїлись 63 відвідувачі. У продуктах та у працівників виявили стафілокок та сальмонелу. Пізніше власника ресторану оштрафували на 25 тисяч гривень.
Станом на 05.07.19 р. комісійні обстеження розпочаті.