Обласна рада підтримала перейменування села поблизу Львова

Яку назву тепер матиме

Обласна рада підтримала перейменування села поблизу Львова

Львівська обласна рада на засіданні у четвер, 28 грудня, ухвалила рішення про перейменування села Милошевичі Пустомитівської громади на Львівщині. Про це пише zaxid.net

Селу повернуть історичну назву Милошовичі. За це рішення проголосували 53 депутати.

Своїм рішенням депутати підтримати ініціативу Пустомитівської міської ради щодо перейменування села Милошевичі на село Милошовичі та звернулися з поданням до Верховної Ради України щодо перейменування населеного пункту.

Раніше Львівська районна рада ухвалила рішення щодо перейменування села Милошевичі Львівського району. Кінцеве рішення про перейменування села прийматиме Верховна Рада.

«При визначенні доцільності перейменування села Милошевичі на Милошовичі враховано думку місцевих мешканців територіальної громади. Зокрема, відомо, що назва села «Милошовичі» є у всіх відомих історичних документах датованих 1443 роком. Тут жили білі хорвати, і назва села пішла від власної назви Милош (ім’я), де використовується суфікс «-ов-», і вона вживалась упродовж багатьох століть», – повідомляли у райраді.

Читайте також: один з населених пунктів на Львівщині змінив назву

Для довідки: Милошевичі входять до Пустомитівської громади Львівського району. За офіційними даними, там зареєстровані менше ніж 300 мешканців.

декомунізація перейменування зміна назвиМилошовичі