Очільниця МОЗ Скалецька проведе два тижні на карантині разом із евакуйованими українцями

Очільниця МОЗ Скалецька проведе два тижні на карантині разом із евакуйованими українцями

Міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька оголосила про намір провести два тижні в обсервації разом з українцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань.

Про це очільниця МОЗ повідомила 20 лютого, ввечері, у «Facebook». Вона сподівається, що її рішення заспокоїть невдоволених українців.

«Я прийняла рішення приєднатися до людей в обсервації. Разом з ними я проведу наступні 14 днів, в одному приміщенні, у тих самих умовах. Сподіваюсь, що моя присутність заспокоїть як тих, хто перебуває в Нових Санжарах, так і решту країни», — написала Скалецька.

Міністерка зауважила, що вражена реакцією в Україні на прибуття евакуйованих з Китаю.

«Те, що відбувалося сьогодні, та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих із Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодилися провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх», — зазначила вона.

Очільниця МОЗ зазначила, що евакуація була ретельно підготована, а в місті обов’язкової обсервації створено безпечні умови, з урахуванням всіх стандартів ВООЗ та практики країн, які також здійснили евакуацію своїх громадян із Китаю. Вона також закликала українське суспільство переглянути своє ставлення до людей, які 20 лютого були евакуйованими з Китаю.

«Ще раз хочу наголосити: ці люди — наші співвітчизники, вони нам не чужі. Ми живемо в одній країні та мусимо дбати про їхнє здоров’я і безпеку, — зазначила вона. — Те, що відбувалося сьогодні, та паніка і несприйняття, негатив та агресія дуже мене вразили. Ще більше вони вразили людей, евакуйованих з Китаю. Тому прошу вас висловити їм слова підтримки і подяки за те, що вони погодились провести в ізоляції два тижні задля безпеки нас усіх».

Скалецька також подякувала всім, хто працював над евакуацією — екіпажу літака, медикам і всій команді супроводу, які добровільно зголосились здійснити евакуацію та провести наступні 14 днів разом з усіма в ізоляції.

Згодом, в ефірі «Право на владу» міністерка зазначила, що керуватиме відомством з допомогою скайпу, доки перебуватиме на карантині разом з евакуйованими із Уханя людьми, у санаторії села Нові Санжари.