Офіційний портал Львівської міської ради адаптують для незрячих

Офіційний портал Львівської міської ради адаптують для незрячих

Сьогодні, 8 лютого, у Львівській міській раді відбулось підписання угоди щодо адаптації офіційного порталу міської ради для незрячих, про це повідомили у прес-службі ЛМР.


Підписання відбулось у межах проекту, який фінансується ООН. Проект реалізовують з метою інформування людей з інвалідністю про можливості е-врядування та електронної демократії у Львові.


"У нас щодня є близько 7 тис відвідувачів, тобто це один з найбільш популярних ресурсів, який є носієм офіційної інформації та інших повідомлень про те, що відбувається у місті. Наш сайт адаптований для мобільних версій і для доступу з різних ресурсів, але нам важливе те, що його проаналізують і він зможе стати ще кращим, особливо для людей з вадами зору. Це дуже важливо, оскільки всі люди сьогодні є в інтернеті і це, мабуть, одне з ключових джерел отримання інформації. Оскільки сайт Львівської міської ради – це первинне джерело оперативної офіційної стратегічної інформації, тому важливо, щоб ми були максимально відкритими.


Я думаю, якщо ми будемо впроваджувати всі рекомендації, то на сайт стане чи не першим в Україні з такою великою доступністю для людей, які мають ті чи інші вади», - зазначив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.


«Ми працюємо над створенням спеціального веб-чекера, який аналізуватиме сайт електронної демократії на інклюзивність. Я вдячна, що ми підписали договір про співпрацю і зможемо аналізувати дані сайту Львівської міської ради, аби вони були доступними для людей з вадами зору.


Наш веб-чекер вже на завершальній стадії розробки програмістами і, я думаю, що наприкінці лютого ми вже почнемо аналізувати сайт Львівської міської ради. Веб-чекер – це спеціальний сайт, який аналізуватиме веб-сторінку і даватиме поради на заміну кодів, аби вони відповідали критеріям інклюзивності», - зазначила голова ГО «Інститут Інноваційного Врядування» Анна Мисишин.