Окупанти перегруповуються та посилюють обстріли: у ЗСУ розповіли ситуацію в Бахмуті

Загарбники почали використовувати більш удосконалену техніку

Окупанти перегруповуються та посилюють обстріли: у ЗСУ розповіли ситуацію в Бахмуті

В Бахмуті Донецької області російські загарбники збільшили інтенсивність обстрілів з важкого озброєння, почали використовувати вдосконаленішу техніку та проводять перегрупування військ. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

«Бахмут. Важка оборона триває. Я відвідав наших воїнів у районах ведення бойових дій, зустрівся з командирами бойових частин… Росіяни збільшили інтенсивність обстрілів з важкого озброєння, почали використовувати більш удосконалену техніку та проводять перегрупування військ. Це свідчить про те, що ворог не збирається змінювати свої плани і робить все можливе, аби взяти Бахмут під контроль та продовжити наступальні дії», – заявив Сирський.

Сирський зазначив, що станом на сьогодні Силам оборони вдається зривати плани ворога на Бахмутському напрямку. Але росіяни все ще сподіваються захопити місто до 9 травня. «Наше завдання – не допустити цього», – наголосив він.

Зауважимо, що раніше ватажок приватної військової компанії «Вагнер», воєнний злочинець Євґєній Пріґожин заявляв, що для повної окупації міста їм не вистачає двох квадратних кілометрів.

Читайте також: аналітики ISW повідомили, що означатиме зміна «вагнерівців» на «кадирівців» у Бахмуті.

Бахмут продовжує залишатися найгарячішою точкою російсько-української війни.

ЗСУобстріливійна в УкраїніРосійські окупантиБитва за Донбасситуація на фронтіБахмут