Організатора "приватного кордону" на Закарпатті взяли під варту

Організатора "приватного кордону" на Закарпатті взяли під варту

Суд прийняв рішення про взяття під варту на 60 діб організатора «приватного кордону» на території Закарпатської області Аттіли Горвата.



[caption id=«attachment_35404» align=«alignnone» width=«472»] Атілла Горват на призвисько «Докі»[/caption]

Про це повідомив на брифінгу у вівторок начальник відділу військової прокуратури Західного регіону України Наріман Сулейманов, передає Українська правда з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«Минулої суботи суд визначив запобіжний захід Горвату у вигляді утримання під вартою на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 30 млн грн. У той же час співробітнику Держгеокадастру визначено запобіжний захід у вигляді домашнього арешту», - розповів він.



За словами представника військової прокуратури, обом особам оголошено підозру. Крім того, підозра оголошено ще одному чоловікові, але Сулейманов не назвав його прізвища і посади.



Він також повідомив, що Горват перебуває під вартою у львівському слідчому ізоляторі.



16 листопада силовики заявили, що проводять масштабну спецоперацію з протидії контрабанди на Закарпатті.



Також повідомлялося, що в рамках спецоперації в Закарпатті правоохоронці затримали екс-керівника управління Держеокадастру в Берегівському районі.


У рамках спецоперації було затримано громадянина Аттілу Горвата, відомого на прізвисько «Докі».


Його вважають організатором так званого «приватної кордону» на Закарпатті, уздовж лінії кордону з Угорщиною, і потоку контрабанди через кордон.


У свою чергу голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль назвав «масштабну спецоперацію з протидії контрабанді» на Закарпатті «окозамилюванням».


Голова Закарпатської ОДА висловив співчуття, що журналісти «зробили із Закарпаття Сицилію, а з якогось »сільського вуйка« Горвата - Аль Капоне».


Москаль пояснив, звідки з'явився казус «приватної кордону».


Як повідомляла УП, 27 листопада у Військовій прокуратурі Західного регіону не змогли підвести підсумки спецоперації, пообіцявши оприлюднити повну картину «пізніше на офіційному сайті».