Освітяни закупили іграшок без документів про технічну специфікацію на 1,3 млн грн

Освітяни закупили іграшок без документів про технічну специфікацію на 1,3 млн грн

Відділ освіти Шевченківського та Залізничного районів Львова 21 грудня підписав договір з ТОВ «Марсо» на закупівлю іграшок на загальну суму майже 1,3 млн грн. Про це повідомляють Наші.Гроші.


За ці кошти придбали конструктори: Lego, дерев’яні та пластикові, бізіборди та сюжетно-рольові ігри. Найдешевшими були дерев’яні пазли — 300 грн/шт, найдорожчими бізіборди — 2800 грн/шт, конструктори lego — 2200. Проте встановити об’єктивну вартість іграшок досить складно, оскільки жодних документів про технічну специфікацію товару немає.


Вартість бізібордів у мережі коливається від 800 до 2500 грн за одиницю, конструктор Lego з кількістю не меншою ніж 160 деталей – від 1100 грн, а дерев’яні пазли – від 135 грн.


Крім переможця участь у торгах взяли: приватні підприємці Юрій Курилишин та Марина Фатєєва і ТОВ «Вема Кідс». Деякі із цих пропозицій були значно дешевшими і становили 719-720 тис. грн та 1,3 млн грн. Проте усіх їх відхилили переважно через відсутність гарантійних листів та попередніх договорів.


ТОВ «Вема Кідс» надіслало в Антимонопольний комітет скаргу на неправомірне визнання переможцем ТОВ «Марсо», оскільки у довідці фірми про виконання аналогічних договорів відсутня контактна інформація замовника, також у складі тендерної пропозиції надано довідку про загальні відомості учасника, у якій не була вказана інформація стосовно юридичного статусу учасника та про його організаційну-правову форму. Також не було надано будь-якої інформації про те, що учасник кваліфікації не має заборгованості зі сплати податків і зборів. Антимонопольний комітет не виніс жодного рішення, бо скаржник відмовився від своєї скарги.


ТОВ «Марсо» належить Надії Хробак і Тарасу Цибульському. Це перша перемога підприємства у публічних закупівлях.