П’яний водій на скутері пропонував хабар поліцейським

П’яний водій на скутері пропонував хабар поліцейським

У Городоцькому районі відкрили справу за спробу дати хабар поліцейським. 

Водію скутера, який намагався уникнути відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та запропонував правоохоронцям гроші, загрожує покарання — до чотирьох років позбавлення волі. Про це повідомили у поліції Львівщини.

12 серпня, близько 15:00 год., в одному з сіл Городоцького району екіпаж сектору реагування патрульної поліції територіального підрозділу поліції помітив скутериста, який грубо порушував вимоги Правил дорожнього руху.

Правоохоронці встановили особу водія — ним виявився 45-річний мешканець району. Також встановлено, що він керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення чоловік, аби уникнути покарання, запропонував правоохоронцям неправомірну вигоду. Поліцейські неодноразово попереджали його про неприпустимість таких дій, а також про кримінальну відповідальність, передбачену за подібне правопорушення, проте, незважаючи на це, скутерист наполягав на своєму.

На місце події була скерована слідчо-оперативна група Городоцького відділення поліції. За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Санкція статті передбачає покарання — штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на термін від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий термін.

Проводиться досудове розслідування.