П’ятий президент України не з’явився на допит до ДБР

П’ятий президент України не з’явився на допит до ДБР

Держбюро розслідувань направило до Генпрокуратури проєкт підозри проти п’ятого президента Петра Порошенка. Його підозрюють у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364).

Проте Петро Порошенко знову не з’явився до Державного бюро розслідувань на допит у справі щодо зловживання влади або службовим становищем під час скасування у 2016 році рішення голови однієї з місцевих РДА у Миколаївській області. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявила речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова, передає «УНН».

Вона повідомила, що екс-президент був сьогодні викликаний до ДБР для проведення допиту.

«Він мав відбутися в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні, яке стосується можливого зловживання владою або службовим становищем п’ятим президентом України під час скасування ним у 2016 році рішення голови однієї з місцевих державних адміністрацій в Миколаївській області. Мова йде про скасування рішення, яке стосується скасування 1,5 тис гектарів земель до земель запасу державної власності. На проведення слідчих дій не з’явився…», — розповіла Іванова.

Нагадаємо, ДБР скерувало до ГПУ проект повідомлення про підозру Порошенку.