Пасажири круїзного лайнера стали заручниками надзвичайної ситуації

Туристи тиждень не можуть зійти на берег

Пасажири круїзного лайнера стали заручниками надзвичайної ситуації

Сотні пасажирів круїзного лайнера Viking Orion вже тиждень не можуть зійти на берег. Жоден порт Нової Зеландії та Австралії не дозволяє лайнеру зупинитися у них через велике скупчення мікроорганізмів на корпусі, повідомляє «ВВС».

Спершу лайнер відмовилися прийняти у новозеландських портах Крайстчерч й Данідін, потім Viking Orion отримав відмови в австралійських портах – у Хобарті й Аделаїді. Судну не дозволяють зупинку через «біообростання» – скупчення на корпусі судна мікроорганізмів і рослин, зокрема, водоростей і грибків.

Біообростання на корпусі судна небезпечне тим, що лайнер може занести чужі для певної екосистеми мікроорганізми, рослини й водорості. А ті можуть знищити або дуже змінити локальну екосистему.

У міністерстві рибного господарства Австралії заявили, що перевірка корпусу судна на наявність біообростання та за необхідності його очищення – стандартна вимога. Тим часом на лайнері Viking Orion перебувають близько 800 пасажирів, переважно це американські туристи.

На допомогу лайнеру прийшли професійні водолази, які очистять корпус судна від мікроорганізмів і рослин. Після очищення корпусу Viking Orion після очищення корпусу до понеділка має відновити свій шлях й взяти курс на Мельбурн.

Організатори круїзу попросили вибачення перед пасажирами за те, що лайнер не зміг зробити заплановані зупинки.

Viking працює з кожним клієнтом окремо, щоб компенсувати зміну маршруту і плану круїзу,– мовиться у заяві штурмана лайнера.

Як повідомлялося, колишні учасники «Дизель Шоу» розважатимуть росіян на лайнері з Сочі.

туристпортлайнерекосистемакруїзViking Orion мікроорганізм