Перша футбольна команда в Україні «Pokrova Lviv AMP» з військових з ампутаціями стала срібним призером турніру у Польщі

Перша футбольна команда в Україні «Pokrova Lviv AMP» з військових з ампутаціями стала срібним призером турніру у Польщі

Перша футбольна команда в Україні Pokrova Lviv AMP, у складі якої є військові, що отримали ампутації під час бойових дій, стала срібним призером передсезонного футбольного турніру в Жешуві. Про це інформує прес-служба ЛМР.

Оскільки цю футбольну команду було створено нещодавно, змагання в Польщі – це перші матчі та перший кубок в історії Pokrova Lviv AMP.

У планах футбольного клубу на 2024 рік – участь у чемпіонаті Польщі ПЗУ АМП Футбол Екстракласа. Старт чемпіонату запланований на 2-3 березня.

Для довідки: Pokrova Lviv AMP – перша в Україні футбольна команда ветеранів, які отримали ампутації внаслідок воєнних травм.  Так ветерани війни, які втратили кінцівки на полі бою, реабілітуються у Львові завдяки футболу. Також члени команди можуть безкоштовно тренуватись у фітнес-залах Львова, в рамках міської програми підтримки ветеранів.

Читайте також: з України не випустили команду футболістів з ампутацією кінцівок

Нещодавно з ініціативи отців-салезіян і тренера Богдана Мельника сформувалась команда Pokrova Lviv AMP, у складі якої – 14 гравців з ампутованими кінцівками. Двічі на тиждень ветерани тренуються на футбольному полі молодіжного центру святого Івана Боско та мають амбітну мету – зіграти на чемпіонаті України серед гравців з ампутованими кінцівками і потрапити у Лігу чемпіонів.

військові команда призериампутації спорт ветеранівPokrova Lviv AMP