Перший удар Росії провалився, — Арестович

Збройні Сили ведуть тяжкі бої, але ведуть. У нас є вже багато результатів.

Перший удар Росії провалився, — Арестович

Сьогодні радник керівника Офісу Президента Олексій Арестович зауважив, що, за попередніми оцінками, перший удар Росії провалився. Про це повідомили в Офісі президента.

«Щодо міст, географії — це Івано-Франківськ, Хмельницький, Чернігів, Харків, Київ, Одеса, Миколаїв, Херсон, Краматорськ і безпосередньо по лінії зони проведення ООС», — сказав він.

Олексій Арестович зазначив, що, за попередньою інформацією, фіксується незначне вклинення противника на відстань до 5 кілометрів на півночі Харківської області та на Чернігівщині. На Волинському напрямку просування ворога відбито.

За словами радника керівника Офісу президента, наявні з української сторони втрати не знизили боєздатності ЗСУ та інших силових структур.

«Збройні Сили напоготові. Президент працює. Він керує країною та перебуває на постійному зв’язку з міжнародними партнерами, які зараз вживають своїх заходів на міжнародному рівні щодо того, щоб покарати Російську Федерацію за повномасштабну військову агресію, яку вона здійснила», — підсумував він.

В Офісі президента також закликали громадян України зберігати спокій.

«Збройні Сили ведуть тяжкі бої, але ведуть. У нас є вже багато результатів. На деяких напрямках збройні сили РФ відкинуті. Збройні Сили були готові до всіх сценарних планів Росії і зараз вчиняють активний спротив. Цей спротив матиме наростальний характер», — зазначив радник керівника Офісу Глави держави.

Нагадаємо, вранці, 24 лютого, президент Росії Володимир Путін оголосив про ведення спеціальної військової операції на Донбасі. Ворожі війська здійснили удари по українській військовій інфраструктурі та прикордонниках. У багатьох містах України було чутно вибухи. 

війнановини країни офіційна заява