Під час будівництва дитячого будинку в Радехові директор підприємства присвоїв 700 тис гривень

Під час будівництва дитячого будинку в Радехові директор підприємства присвоїв 700 тис гривень

Слідчі повідомили про підозру директору підприємства, причетному до розтрати державних коштів на Львівщині. Як встановили правоохоронці, під час будівництва дитячого будинку в місті Радехів, посадовець завдав державі збитків на суму більше 700 тисяч гривень.  Про це повідомляє поліція Львівщини.

Слідчі Радехівського відділення поліції повідомили 62-річному мешканцю Київської області про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. 

Як встановили правоохоронці, зловмисник, будучи службовою особою та перебуваючи на посаді директора одного з підприємств, підписав та завірив печаткою акти приймання виконаних будівельних робіт, у які були  внесені недостовірні відомості щодо обсягів фактично виконаних будівельних робіт та фактично використаних матеріалів під час будівництва дитячого будинку сімейного типу у місті Радехів.

Внаслідок внесення у документацію неправдивих даних, держбюджету було завдано збитків на суму понад 760 тисяч гривень.

Досудове розслідування триває. Максимальне покарання, яке загрожує зловмиснику — позбавлення волі на термін до чотирьох років.